ПРЕОТКРИТА ПЪТЕКА КЪМ ЕДИН БЪЛГАРСКИ СВЯТ: 55 ГОДИНИ "СТАРИНЕН ПЛОВДИВ"

Заповядайте на официалното откриване на документалната фотоизложба "Преоткрита пътека към един български свят", посветена на 55-годишнината от създаването на Общински институт "Старинен Пловдив".

На вниманието на посетителите е представена уникална изложба, разкриваща историята и развитието на институцията "Старинен Пловдив" през последните пет и половина десетилетия. От първите стъпки като управление с реставрационна мисия до емблематичния Общински институт, съчетаващ богатата архитектурна наследствена същност на града със съвременните подходи за запазване и представяне на културното богатство на Пловдив.

Изложбата предлага наситен поглед върху миналото на институцията, разкрит чрез архивни снимки и документи, спомени и емоции на съвременници. Това е вълнуваща възможност за зрителите да се потопят във богатия свят на българското културно наследство и да се запознаят с неговото разнообразие и уникалност.

Нека заедно преживеем историята на Общински институт "Старинен Пловдив" и да се възхитим на богатството на нашия български свят!

 

1 април 2024 г. (понеделник) | 17:30 ч.

Площад "Римски стадион"

 

Проектът се реализира благодарение на сътрудничеството между Общински институт "Старинен Пловдив", Община Пловдив, Дирекция "Регионален държавен архив" – Пловдив и Народна библиотека "Иван Вазов".                Share on facebook
Календар на събитията  

Календар и събития

 

< Новини