Заблестяха светлините на коледното дърво в Стария Пловдив

На 2 декември в Лапидариума в Стария град заблестяха светлините на живото коледно дърво. Така беше дадено началото на традиционните празници „Светлина и надежда в Стария град“ в Пловдив.

Гости на събитието бяха заместник-кметът Пламен Панов, ректорът на АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ проф. Тони Шекерджиева – Новак, Алекс Леви от еврейската общност, Ахмед Пехливан от турската общност, д-р Ахавни Кеворкян от арменската общност и Кочо Иванов от ромската общност.

Към празника се присъедини и голяма група туристи от Индонезия, водени лично от Н. Пр. Посланик Иуан Богананта.

„Преди 10 години с тогавашния директор на ОИ „Старинен Пловдив“ г-жа Амелия Гешева, засадихме това коледно дърво, което тогава беше не по-високо от 60 см. И ето, сега то расте, продължава да е живо, а традицията да палим светлините заедно е все така жива вече 10 години! Надявам се, че ще продължи. Щастлива съм, че сме заедно!“, сподели с гостите на откриването на празника директорът на „Старинен Пловдив“ доц. д-р Елена Кантарева–Дечева.

„Пловдив да продължава да бъде пример за град на толерантността и устойчивото развитие“, обяви в словото си заместник–кметът Пламен Панов.



                Share on facebook
Календар на събитията  

Календар и събития

 

< Новини