Изложба "Вратите на благотворителността"

Да отворим ЗАЕДНО вратите на паметта!

По повод 100 години от първото честване на Деня на народните будители и 160 години от рождението на дарителя, общественика и будителя Димитър Кудоглу, екипът на ОИ „Старинен Пловдив" създаде проекта „Вратите на благотворителността", който се реализира в партньорство с Община Пловдив - Район „Централен", Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство "Проф. Асен Диамандиев" – Пловдив, Драматичен Театър „Н. О. Масалитинов" – Пловдив, Дирекция „Регионален държавен архив" – Пловдив, Консорциум „Изкуство и образование", Народна библиотека „Иван Вазов" – Пловдив, Медицински университет – Пловдив.

За първи път публично ще бъдат експонирани автентичните врати от легендарния „Дом на благотворителността и народното здраве", съпътствани от документална изложба с автори д-р Мая Лесинска и д-р Стефан Шивачев, представяне на интересни фрагменти от историята на Дома на народното здраве и благотворителността и музикално изпълнение на химна на Дома.

Очакваме ви на 1 ноември (вторник) от 18:00 ч. в Балабанова къща.

Изложбата може да бъде видяна в Балабановата къща от 1 до 30.11.2022 г. Входът е свободен. Работното време на Балабановата къща е всеки ден от 09:00 до 17:30 ч. (понеделник - почивен ден).                Share on facebook
Календар на събитията  

Календар и събития

 

< Новини