27-ми септември - Световен ден на туризма

Днес екипът на Общински институт „Старинен Пловдив” отбелязва  27-ми септември - Световен ден на туризма и една година от откриването на най-новия посетителски обект - Източният сектор от Стадиона на Филипопол.

Уникалният обект,  резултат от археологически разкопки  през 2005 и 2006 год., успешно е интегриран в сутерена на съвременна търговска сграда на ул. „Княз Александър I-ви” №11 в древния и вечен Пловдив.
За първата година от откриването му стотици посетители видяха експонираните археологически останки от древния стадион, надписите върху мраморните седалки, свидетелство, че в близост се е намирала императорската ложа и местата за лица с висок социален статус.
В Източния сектор на Античния стадион на Филипопол бяха реализирани и редица събития - премиера на книга, изложби, конференция, творчески срещи и арт ателиета. Обектът е отворен за посещения всеки ден от 10:00 до 18:30 ч.

Очакваме Ви!

Екипът на ОИ „Старинен Пловдив” честити професионалния празник на всички, за които туристическата дейност е кауза, чрез която продължаваме да утвърждаваме Пловдив като най-добра туристическа дестинация!                Share on facebook
Календар на събитията  

Календар и събития

 

< Новини