Пловдив се включва със 7 читателски гнезда в 11-тата „Нощ на литературата“ в България

Общински институт „Старинен Пловдив“ Ви очаква в Читателско гнездо 2:

Къща на Верен Стамболян – постоянна експозиция на Димитър Киров, ул. „Кирил Нектариев“ 15

Ще имате възможността да чуете откъси от: „Да опознаем Италия. Хиляди чудеса“ Джеронимо Стилтън (Италия), избрано от Италиански културен институт и от „Междинно кацане“, Матей Хорджава (Чехия), избрано от: Чешки център

Кой чете: Даниела Костова - актриса, сценарист, режисьор на постановки и клипове, художествен ръководител на театрални ателиета, автор на текстове и дублажи на реклами и филми.

За събитието: Литературният хепънинг тази година е на 7 септември 2022 г. , а началото е в 18.00 часа

Съвременна европейска литература в нови български преводи ще бъде представена тази година на 11-та „Нощ на литературата“. Пловдив се включва за поредна година в един от най-вълнуващите формати за популяризиране на съвременната европейска литература. „Нощ на литературата“ е събитие, което се провежда по едно и също време в различни европейски градове. Известни личности четат откъси от съвременна европейска поезия и проза, публикувана след 2000 г. и издадена на български език.

За организаторите: Главни организатори на събитието в България са посолствата и културните институти на европейски страни (EUNIC България и други), Столична община, Представителството на Европейската комисия в България, Фондация „Детски книги“. В градовете организатори и координатори на Нощта на литературата са общините в партньорство с библиотеки, читалища, младежки организации и др.

Очакваме Ви, за да се насладите на словото сред зареждащата възрожденска атмосфера и романтичен двор на Къщата на Верен Стамболян!                Share on facebook
Календар на събитията  

Календар и събития

 

< Новини