От утре ОИ „Старинен Пловдив” отменя временното работно време, въведено в някои от обектите.

Общински институт „Старинен Пловдив“ информира пловдивчани и гости на града, че считано от 1 март 2022 г. отпада действието на временната заповед, съгласно която част от възрожденските къщи и Римски стадион работеха от вторник до събота, с почивни дни неделя и понеделник. Установеното временно работно време (от 01.01.до 28.02.2022) бе резултат от направения анализ на посещаемостта в зимни условия, както и увеличения брой заболели служители, ангажирани пряко с посрещането на туристи.

От 1 март, работното време на обектите, които стопанисва ОИ „Старинен Пловдив” ще продължи да бъде от 09:00 до 17:30 ч., като в Балабанова къща, Къща Хиндлиян, Галерия „Златю Бояджиев”, Къщата на Верен Стамболян и музейна аптека „Хипократ” – понеделник е почивен ден.

Къща Недкович - ул. „Цанко Лавренов“ № 3, , 09.00-17.30 часа, почивен ден: събота, неделя и понеделник.

Без почивен ден с работно време 09.00-17.30 часа ще са: Римски стадион, Къща „Клианти“, Античен театър, Малка базилика и Епископската базилика на Филипопол, Билетен център на пл. „Стефан Стамболов“, както и Туристическите центрове на ул. „Райко Даскалов” №1 (до Римски стадион) и на ул. „Д-р Стоян Чомаков” №1.

Без почивен ден с работно време от 10:00 до 18:30 ч., е Източен сектор на Античен стадион на Филипопол (търговска сграда на ул. „Княз Александър I” №11).

Екипът на ОИ „Старинен Пловдив”, вече в пълен състав и в добро здраве, е готов да Ви посрещне в една от най-популярните туристически дестинации в града, който спечели титлата „Най-добра европейска дестинация“ за 2022 г. в 13-то издание на престижната класация European Best Destinations.

Достъпът до обектите се осъществява без изискване за предоставяне на валиден сертификат, посетителите следва да бъдат без видимо проявена симптоматика, характерна за COVID 19.

                 Share on facebook
Календар на събитията  

Календар и събития

 

< Новини