Форумът „Светлина и надежда в Стария град” представя изложбата „ЮБИЛЕЕН КАЛЕЙДОСКОП”

Експозицията „Юбилеен калейдоскоп” включва над 40 творби на бивши и настоящи възпитаници на СУ „Св. св. Кирил и Методий” - гр. Пловдив и се посвещава на 50 години от основаването на училището. Събитието ще се реализира в Балабанова къща в партньорство с екипа на ОИ „Старинен Пловдив”. Откриването е на 16.12.2021 г. с начало в 16:30 часа.

„Ще имате възможността да се насладите на творбите на ученици от професия „Дизайнер”, специалност „Рекламна графика”, танците на училищния ансамбъл „Марица” от професия „Танцьор” и песните на вокална група „Присъствие”!- канят от екипа на СУ „Св. св. Кирил и Методий” - гр. Пловдив. Двете професии са наследници на профилираните паралелки по изобразително изкуство и хореография в СУ „Св. св. Кирил и Методий”. Училището е с традиции в изучаването на изкуства от 1994 година. Творбите на младите художници претворяват кътчета от Стария град по удивителен и неповторим начин. Повечето от тях са наградени на традиционния пленер „Традиция, екология, творчество”, който СУ „Св. св. Кирил и Методий” организира всяка година и в който участват групи от цялата страна.

Изложбата ще гостува в Балабанова къща до 05.01.2022 година и е част от програмата на тазгодишния форум „Светлина и надежда в Стария град”. Достъпът се реализира съгласно актуалните в страната противоепидемични мерки.

                 Share on facebook
Календар на събитията  

Календар и събития

 

< Новини