„СВЕТЛИНА И НАДЕЖДА В СТАРИЯ ГРАД”

По традиция празничният декември влиза в дните ни с настроение, оптимизъм и вяра в магията на доброто. За поредна година екипът на Общински институт „Старинен Пловдив” Ви кани да споделите празника „Светлина и надежда в Стария град“. Той отново ще събере представители на различните етноси, приятели и партньори, за да запалят ЗАЕДНО светлините на живото коледно дърво, на площад „Атанас Кръстев” (Лапидариум).

Тазгодишното издание на празника представя: екстериорна изложба „СТАРИЯТ ГРАД В ЧЕТИРИ СЕЗОНА” на фотографа Димитра Лефтерова; фотокътове в дворовете на къщата на д-р Стоян Чомаков (постоянна експозиция на Златю Бояджиев), Балабанова къща и къща Хиндлиян; изложба с творби на ученици от паралелките по изобразително изкуство на СУ „Св. св. Кирил и Методий” (по повод 50-тата годишнина от основававето на училището); коледна изложба и концерт на студенти от АМТИИ „проф. Асен Диамандиев“ Пловдив в ново реставрираната къща на „Верен Стамболян“.

Очакваме Ви на 2-ри декември (четвъртък) в 17:00 ч. на площад „Атанас Кръстев” (лапидариум).

Събитията в рамките на празника ще се провеждат при спазване на въведените в страната противоепидемични
мерки.

Програма:

02.12.2021 г., 17:00 ч. площад „Атанас Кръстев“ (Лапидариум) - Откриване на изложба „Старият град в четири сезона” на фотографа Димитра Лефтерова. Изложбата е разположена в дворни и улични пространства с локации: къщата на д-р Стоян Чомаков, Балабанова къща, къща Хиндлиян, Чохаджиева къща (управлението на ОИ „Старинен Пловдив”) и по ул. „4-ти януари”. Авторът Димитра Лефтерова е фотограф с богат професионален опит в областта на събитийната и художествена фотография.

02.12.2021, 17:30 ч. площад „Атанас Кръстев“ (Лапидариум)- Запалване на светлините на коледното дърво

16.12.2021 г., 16:00 ч. Балабанова къща - Откриване на изложба с творби на ученици от паралелките по изобразително изкуство на СУ „Св. св. Кирил и Методий”(по повод 50-тата годишнина от основававето на училището)

20.12.2021 г., 17:00 ч. Къща „Верен Стамболян“ - Коледна изложба и концерт на студенти от АМТИИ „проф. Асен
Диамандиев“ Пловдив



                Share on facebook
Календар на събитията  

Календар и събития

 

< Новини