Изложба - "Свят от йероглифи"

 

На  29.10., в новата разкрита археологическа зала, т.нар. Източен сектор на Античния стадион на Филипопол (под сградата на магазин H&M на Главната улица), се откри изложбата „Свят от йероглифи”. Организатори са Филологическият факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”, Класна стая „Конфуций” към висшето училище и Общински институт „Старинен Пловдив”. Изложбата представя 40 творби на 40 автори (20 рисунки и 20 фотографии), от националния конкурс със същото име и се посвещава на 60-годишнината от основаването на ПУ „Паисий Хилендарски”.

Откриването бе предхождано от среща-разговор с преводача на книгата „Трите тела” на Лиу Цъсин Стефан Русинов, насрочена за 16:00 ч. Сред поканените официални гости за премиерата на превода и за откриването на изложбата бяха  директорите на Институт „Конфуций” в София – Аксиния Колева, от българска страна, и проф. Лиу Сиумин, от китайска страна. И двете събития  се проведоха при спазване на всички противоепидемични мерки.

„Щастливи сме, че чрез партньорското събитие ще презентираме новото арт пространство и ще привлечем вниманието на обществеността към археологическото наследство на Пловдив и важността от опазването му. ” – споделят от екипа на Общински институт „Старинен Пловдив”.

Експозицията „Свят от йероглифи” ще бъде открита за посетители в следващите 2 седмици.                Share on facebook
Календар на събитията  

Календар и събития

 

< Новини