Поради големия интерес удължават гостуването в Пловдив на изложбата „Български паметници под закрилата на ЮНЕСКО“

Откритата в края на юни първа изложба в галерийното пространство на Епископска базилика на Филипопол се радва на голям посетителски интерес. Инициаторите - ДЪРЖАВНИЯТ КУЛТУРЕН ИНСТИТУТ КЪМ МИНИСТЪРА НА ВЪНШНИТЕ РАБОТИ, ДИРЕКЦИЯ “ПРАВА НА ЧОВЕКА” – МВнР, НАЦИОНАЛНАТА КОМИСИЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ЗА ЮНЕСКО, с подкрепата на ОБЩИНА ПЛОВДИВ и домакинството на ОИ „СТАРИНЕН ПЛОВДИВ” взеха предвид активния туристически сезон и съобщават, че експозицията ще радва пловдивчани и гостите до 15-ти август.

Изложбата се реализира във връзка с отбелязването на 65 години от българското членство в ЮНЕСКО и 75 години от основаването на организацията. Тематичната изложба „Български паметници под закрилата на ЮНЕСКО“ представя, чрез професионални художествени фотографии и научно издържани текстове – на три езика: български, английски, френски, уникалността и красотата на българските паметници, включени в списъка на обектите от световното културното и природно наследство. Голяма част от фотографиите са предоставени от Иво Хаджимишев, един от най-добрите български фотографи.

Изложбата е повод да изразим всички заедно нашата подкрепа Епископската базилика и римското мозаечно наследство на Филипопол да постигнат пo-голяма международна публичност и да получат своето достойно място в листата за световно културно наследство на ЮНЕСКО.

Достъпът до изложбата се осъществява съгласно актуалните в страната противоепидемични мерки.



                Share on facebook
Календар на събитията  

Календар и събития

 

< Новини