Изложба в Стария град представя 10 устойчиви модни и дизайнерски марки от страните на Вишеградската група: Чехия, Унгария, Полша и Словакия

Институт Лист -Унгарски културен институт в София кани пловдивчани и гости на града на изложба със заглавие „Устойчива мода и дизайн в страните на Вишеградската четворка”, която е експонирана в Къща Хиндлиян.

 Официалното откриване ще се състои на 12 октомври 2022 г. (сряда) от 18:00 ч. в Къща Хиндлиян - Пловдив, ул. „Артин Гидиков” №4.

Експозицията представя 10 устойчиви модни и дизайнерски марки от страните на Вишеградската група: Чехия, Унгария, Полша и Словакия. Те са се нагърбили със задачата да проектират и произвеждат продуктите си в съответствие с идеята за устойчивост: използват естествени материали, търсят екологични и иновативни алтернативи, използват рециклирани и/или преработени материали, работят на местно ниво и се опитват да постигнат безотпадъчно производство с фокус и върху социалното въздействие.

Изложбата се организира от Институт Лист - Унгарски културен институт София по повод Унгарското председателство на Вишеградската група през 2021/2022 г.. Партньори са Чешки център София, Полски институт в София и Посолството на Словакия в София, със съдействието на Фестивал „Мелба“. Любезен домакин на събитието е Общински институт „Старинен Пловдив”.

„Унгарската“ част от изложбата се осъществява с помощта на Агенция „Унгарска мода и дизайн“ (HFDA), сформирана през 2018 г. с цел да предоставя ефективна и структурирана подкрепа за всеки участник в сферата на модата и дизайна в основни стратегически направления – специализирана координация, подобряване на достъпността и пазарните възможности на унгарските продукти, развиване на образованието и производството.

Изложбата може да бъде посетена до 21-ви октомври. Входът е свободен, работно време от 9:30 до 18:00 ч. (понеделник - почивен ден).                Share on facebook
Календар на събитията  

Календар и събития

 

< Събития