РАБОТИЛНИЦА ЗА МАРТЕНИЦИ В СТАРИЯ ГРАД

В автентична обстановка от епохата на Възраждането, в Къщата на Верен Стамболян (позната като Къщата на художниците, приютила постоянната експозиция на Димитър Киров) ще изпратим Малък Сечко и ще се подготвим за срещата с Баба Марта.

ОИ „Старинен Пловдив“, в партньорство с ОП „Социално предприятие за хора с увреждания – Пловдив“ канят малки и големи на 26, 27 и 28-ми февруари от 10:00 до 16:00 ч. да заплитат красиви мартеници и да присъстват на демонстрации по ръчно издухване на стъклени изделия и тяхната декорация.

Всички материали за работилницата са безплатни. Подарете на децата и внуците си радостта да създадат мартеничка под вещото ръководство на умели майстори!

ВХОД СВОБОДЕН!

В изнесената работилница в Стария град ще се включат моделиери на мартеници от ОП „Социално предприятие за хора с увреждания - Пловдив“. Те ще демонстрират ръчно плетиво на уникални мартеници. Художник-декораторите от предприятието ще приложат познанията си върху керамични плочки, а стъклодувният майстор Иван Станев ще покаже нагледно как една обикновена стъклена тръба може да бъде превърната в уникално пролетно цвете.

Достъпът до събитието се реализира при строго спазване на противоепидемичните мерки.

По време на работилниците 26, 27 и 28 февруари ще имате възможност на място да закупите бутикови мартенички, а на 1 и 2 март обредните сувенири ще се продават в Туристически информационен център на пл. „Римски стадион”.                Share on facebook
Календар на събитията  

Календар и събития

 

< Събития